zondag 9 mei 2010

Veel nieuwe wijnen bij Wijnbox.nl

Beste wijnliefhebber,


We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweerst met het uitbreiden van ons assortiment. Dat is hard werken, want van te voren moeten er veel wijnen worden geproefd. En om het zeker te weten, nog maar eens de wijnen proeven. U begrijpt het al, we breiden graag ons assortiment uit.Sherry


 


Oude sherry's


Ook afgelopen week zijn er mooie wijnen bij gekomen. Waaronder een paar prachtige 30 jaar oude Sherry's van Gonzalez Byass. Al sinds 1835 maken de Spaanse familie Gonzalez en de van oorsprong Britse familie Byass wijn in Jerez. Gonzalez Byass bezit 700 hectare wijngaard in de beste delen van jerez: Jerez Superior. Het drinken van een oude sherry is een bijzondere ervaring. Bijvoorbeeld de Apostoles Palo Cortado muy viejo 375 ML.


De Apostoles is een complexe, rijke palo cortado met een leeftijd van

gemiddeld 30 jaar. In de geur en smaak komen aroma's van blanke (hazel)noten en walnoten voor. De wijn is mineralig en kruidig en heeft een intense, lange afdronk. Heerlijk om zo van te genieten, maar ook bij belegen kazen of blauwaderkaas. Of bij gerechten als:  paté op toast, salade met gebakken (shiitake)paddestoelen en croûtons, gebakken gevogelte, quiche met blauwschinnelkaas of gedroogde ham.


Sherry is het ontdekken waard, vergeet het stoffige imago van vroeger. Vergeet de dames met het sherrydieet. Deze exclusieve sherry's zijn fantastisch. Al moet ik zeggen, dat ik best een dieet zou waarderen met deze oude sherry's. Maar slank zal ik er waarschijnlijk niet van worden.


De volgende oude sherry's hebben we toegevoegd:


* Del Duque, Amontillado

*
Apostoles, Palo Cortado

*
Matusalem, Oloroso Dulce

*
Noe, Pedro Ximinez


 


ChampagneChampagne taittinger les folies


Wij proefden ook onlangs prachtige Champagnes van Taittinger. In ons assortiment zit al bijna de hele collectie van Taittinger, maar de Taittinger Les Folies de La Marquetterie ontbrak nog. Waarvoor mijn excuses, wat een misser, want we hoefden alleen maar even te proeven en we wisten meteen dat deze frisse maar ook rijke en complexe Champagne is ons assortiment hoort.


Les Folies de la Marquetterie is een nieuwe, exclusieve cuvée van het eeuwenoude champagnehuis Taittinger. Les Folies is de naam van de eigen wijngaard van Taittinger die voor Château de la Marquetterie in Epernay ligt. oor deze goudgele champagne worden uitsluitend pinot noir (45%) en chardonnay (55%) van Les Folies gebruikt. De rijpe, geurige druiven worden gedeeltelijk op roestvrijstaal en deels op eiken vaten gevinifieerd. De langzame flesrijping van drie jaar maakt dat de mousse uit fijne, delicate belletjes bestaat die in de flûte omhoog parelen. De goudgele champagne heeft ingetogen maar intense aroma's van perzik en abrikoos aangevuld met subtiele tonen van brioche en een vleugje vanille. Nu dus bij ons verkrijgbaar.


Meer Duitse RieslingDuitse riesling selbach


De Riesling is al jaren bij wijnkenners een van de favoriete druivensoorten. Steeds meer liefhebbers ontdekken nu ook de mooie wijnen die van de Riesling worden gemaakt. Uit de Moeselstreek komen vele mooie Rieslings. Twee weken geleden sprak ik met mevrouw Selbach van het beroemde Weingut Selbach-Oster. Zij maken Rieslings van absolute topkwaliteit van een droge stijl, maar ook met een licht zoetje. Wij hebben 3 prachtige wijnen van dit wijnhuis opgenomen. Verwen u zelf met deze top Rieslings.


 


 


 Ander nieuws


* We hebben nog meer wijnen toegevoegd. Deze kunt u vinden in de categorie Nieuwe Producten.


* De wijnen van het Nederlandse wijnhuis Apostelhoeve zijn weer te bestellen.


* Wij zijn ook te volgen op twitter. www.twitter.com/wijninfo


* Nieuws, nieuwsbrieven, recenties e.d. kunt u ook volgen op onze blog: wijn-champagne.blogspot.com


 


Proost!


Met vriendelijke groet,


Andreas Vergunst

Wijnbox.nl

info@wijnbox.nl


0182-761233


 


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten